VOC Oostenburgereiland

Stadswerf Oostenburg is een groots project dat ontzettend tot de verbeelding spreekt omdat het een eye-catcher is van formaat. In totaal gaat het om een oppervlakte van 11 hectare waar op 13 kavels door verschillende bouwbedrijven wordt gebouwd. Het project Stadswerf Oostenburg moet leiden tot een gemengd werk- en woongebied met 120.000 m2 werken en 120.000 m2 wonen.

Kennemer Beton Bouw en Hillen & Roosen gaan op twee kavels (kavel 4 en 5) acht blokken van in totaal 270 woningen realiseren. Hillen & Roosen zit als bouwteampartner aan boord. Kennemer Beton Bouw werkt aan de blokken aan een uiterst ingewikkelde (beton)bouwmethode. De complexiteit zit met name in het feit dat geen enkele maatvoering hetzelfde is. Elke plattegrond is anders. Daarnaast lopen er talloze vaklieden op de bouwplaats. De hoofduitvoerder is dagelijks bezig die kluwen aan professionals, ketenpartners en collega aannemers te regisseren. Bij dit project is Lean plannen een belangrijke pijler omdat wij met veel partijen tegelijkertijd op de bouwplaats werken. Lean plannen is ook een voorwaarde als het gaat om het voorkomen van onnodige kosten in materiaal en arbeid. Ook de duur van dit project is bijzonder, namelijk anderhalf jaar lang, waar gemiddeld voor betonbouw tussen de 15 en 20 weken geldt.

Omdat Kennemer Beton Bouw duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, werken we op minimaal één van de blokken met circulair geprefabriceerd beton. 80% van het betonwerk is geprefabriceerd en 20% is in situ (beton gestort op de bouwplaats).

Specificaties

Projectnaam:
VOC Kade

Locatie:
Oosterburg te Amsterdam

Opdrachtgever:
Vorm Bouw

Architect:
OZ architecten en Workshop

Oplevering:
2022