Kennemer Betonbouw

Over ons

Betonconstructies vormen de ruggengraat van ieder bouwwerk. Dat is ons werk en daar zijn wij heel goed in!

Kennemer Beton Bouw gelooft in waarden als veiligheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid en gelijkwaardigheid en neemt dat mee naar iedere opdracht.

Heldere communicatie is daarbij ontzettend belangrijk. Op basis van de vraag van de klant adviseert Kennemer Beton Bouw en komt met een gepast voorstel. Onze werkwijze bestaat uit de volgende stappen:

Kennemer Betonbouw’s werkwijze bestaat uit de volgende stappen:

Bepalen bouwmethodiek

Afhankelijk van locatie, bereikbaarheid en technische uitgangspunten stellen wij een bouwmethodiek voor waarbij de doorlooptijd van de betonbouw meestal prioriteit heeft.

Daarbij is inzet van het juiste materieel vanzelfsprekend een belangrijk punt.

Voorstel incl. prijs en planning

Een heldere en begrijpelijke calculatie met een duidelijke Lean planning is de basis waarop Kennemer Beton Bouw haar diensten en leveringen presenteert. Er wordt rekening gehouden met werkzaamheden en partijen die onderdeel zijn van het totale project.

Uitvoeren betonbouw

Zodra overeenstemming is bereikt over prijs en planning gaat Kennemer Beton Bouw aan de slag.

Een duurzaam product

Beton is op zichzelf een duurzaam product vanwege de lange tijd dat constructies blijven bestaan. Bij eventuele sloop kan het materiaal worden hergebruikt als aanvulling in nieuw te maken beton, ook wel puingranulaat genoemd en de laatste ontwikkeling is dat beton geheel circulair wordt gemaakt. Met andere woorden wordt beton in principe weer teruggebracht naar de basisstoffen: zand, grind en fijne stoffen (waaronder cement). Dit geeft een besparing van 60% CO2.

Een stukje geschiedenis

Kennemer Betonbouw

is 70 jaar familie geschiedenis

In de jaren ’50 begint de vader van Frank Castricum, huidig directeur van Kennemer Beton Bouw, een grond-, weg- en waterbouwbedrijf met de naam J. Castricum. In de jaren ’60 wordt dit bedrijf van lieverlee veranderd in een B&U bouwer (Burger- en utiliteitsbouw) met als zwaartepunt betonbouw werkzaamheden en wordt de naam aangepast naar Castricum-Gooyer.

In de jaren ’90 nemen Frank en zijn broer het bedrijf over en krijgt het de naam Beton & Prefabbouw IJmond (BPIJ). In 2000 gaat Frank zonder zijn broer verder en wordt de naam in 2014 gewijzigd naar Kennemer Beton Bouw.

Inmiddels is het bedrijf compleet gericht op het geheel verzorgen van het logistieke betonproces voor klanten uit de woning- en utiliteitsbouw. In 2019 is Kennemer Beton Bouw overgenomen door Hillen & Roosen waardoor, met die financiële zekerheid, de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd kan blijven. Uiteraard op de wijze die Kennemer Beton Bouw al jaren voorstaat: Delen van kennis, aandacht voor de klant en betrouwbaar!